Verkeershinder door autobrand

Verkeershinder door autobrand

Een autobrand bij de drukke kruising Soesterbergsestraat-Ossendamweg-Vondellaan heeft het verkeer vrijdagavond veel overlast bezorgd. Het moest door binnenwegen worden omgeleid.

De bestuurder had al eerder een waarschuwingslampje zien branden. Hij kon de oorzaak ervan niet vinden. Dat er toch iets niet in orde was merkte hij toen hij, wachtend voor een verkeerslicht, rook onder de motorkap van zijn personenauto vandaan zag komen.

Hij kon de auto bij de bushalte op de Ossendamweg tot stilstand brengen. Met zijn vrouw en twee kinderen kon hij op tijd uitstappen.  Hoewel met twee handblussers een poging werd gedaan om de vlammen te doven, kon men niet voorkomen dat het vuur onder de motorkap zich uitbreidde.

Terwijl de politie de kruising afzette, kon de brandweer met inzet van twee stralen de brand, die een flinke rookontwikkeling tot gevolg had, snel onder controle krijgen. Met spreiders werd de motorkap geopend om de accu te kunnen loskoppelen en de laatste vuurresten te doven.

De oorzaak van de brand was vermoedelijk een technisch mankement. De auto kan als verloren worden beschouwd en werd door een berger opgehaald.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers