Snelle inzet voorkomt grote bosbrand

Snelle inzet voorkomt grote bosbrand

Brandweerkorpsen uit de regio werden donderdagmiddag uit voorzorg gealarmeerd  in verband met een bosbrand aan de Zandlaan. In het Monnikenbos nabij hotel Het Witte Huis woedde een fikse brand. Om een constante bestrijding ervan door voldoende wateraanvoer te garanderen werden ook speciale watercontainerwagens opgeroepen.  Uiteindelijk hoefde niet alles ingezet te worden.

In verband met de droogte werd aan de melding de hoogste prioriteit gegeven. Door het snel ontdekken en melden van de brand vanuit de nabijgelegen manege, was de brandweer snel ter plaatse. De inzet van de korpsen Soest, Amersfoort die beide een kant van het brandgebied aanpakten, en het korps Soesterberg dat voor aanvoer van water zorgde, was voldoende om het snel weglopende vuur binnen de perken te houden.

De bemanning van brandweervliegtuig Charly hield het gebied in de gaten om eventueel aanwijzingen te kunnen geven als de brand zich zou uitbreiden. Dat kon voorkomen worden. Nadat met de warmtebeeldcamera was vastgesteld dat er geen vuurresten in het verbrande gebied van twintig bij dertig meter  waren achtergebleven kon het nablussen beginnen

De oorzaak van de brand is niet bekend. Na anderhalf uur waren de korpsen terug in de kazerne.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers