Politiehelikopter zoekt mee naar brandlocatie

Politiehelikopter zoekt mee naar brandlocatie

Niet de bemanning van het brandweervliegtuig Charly dat alleen bij daglicht vliegt, maar die van een politiehelikopter heeft zondagnacht de brandweer van Soesterberg en de politie geassisteerd bij het lokaliseren van een brand. Deze woedde in de Lange Duinen. Het bleek om een kampvuur te gaan. Bij het zien van de politie stoof de groep jongeren die er bij waren uiteen. Twee van hen konden door de politie staande worden gehouden. Zij werden op de bon geslingerd. Alle anderen waren in de duisternis verdwenen.

Het kampvuur was aangelegd in een gebied nabij de De Beaufortlaan in Soestduinen. Dat is het werkgebied van het brandweerkorps Soesterberg. Dit werd om 01:52 gealarmeerd. Volgens de melder was er sprake van feestende jongeren en werd er ook vuurwerk afgestoken. Bij aankomst van de brandweer was de politie al met twee wagens in het gebied op zoek naar de locatie. Samen met de brandweer werd verder gezocht, even later ook met hulp uit de lucht van een politiehelikopter.

Nadat aanvankelijk vergeefs was geprobeerd via enkele bospaden de brand te bereiken, lukte dat uiteindelijk toch. Het vuur bleek te woeden bij een bunker, maar toch zo dicht bij de kurkdroge begroeiing dat gevaar voor een natuurbrand door vliegvuur niet denkbeeldig was. De brandweer zette één straal in om het vuur te doven.

Bij het kampvuur lagen bierflesjes en restanten van vuurwerk. Het bleek om met categorie 2 vuurwerk te gaan. Het werd ook nog aangetroffen bij één van de aangehouden jongeren. In deze categorie vuurwerk zijn alle vuurpijlen en knalvuurwerk verboden. De rest levert weinig gevaar op en heeft een laag geluidsniveau.

De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met nablussen. Al met al vergde de klus anderhalf uur, zodat de bemanning om 03:30 uur terug was in de kazerne.

 

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers