Presentje voor actie brandweer

Presentje voor actie brandweer

Was het vroeger niet ongewoon dat de commandant of het bestuur van de brandweer een (financiële) bijdrage vroeg aan degene die men te hulp was geschoten, zo’n verzoek is tegenwoordig ondenkbaar. Als iemand zijn waardering tot uitdrukking wil brengen voor de inzet van de brandweer, dan gebeurt dat altijd spontaan. Nu eens in de vorm van een bijdrage voor de kas van de vereniging, dan weer in een stoffelijke bijdrage.

Deze week werd op de kazerne aan de Lange Brinkweg een pakketje bezorgd van een bewoonster van de Schrikslaan. Daar had de brandweer op oudejaarsavond de hoogwerker ingezet om een kat uit een hoge conifeer te krijgen. Dat lukte, want bij de nadering van de brandweerman besloot de kat niet te wachten op het moment dat hij gegrepen zou worden, maar koos ervoor op eigen gelegenheid naar beneden te gaan. Zo kon de eigenares het diertje zelf pakken.

Als dank voor de inzet van de brandweer werd behalve een schriftelijke ,,dikke nieuwjaarsknuffel” voor de dienstdoende bemanning op de hoogwerker een feestpakketje met biertjes en een zakje notenmix afgeleverd en in dank aanvaard.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers