Poes Pika geeft ontsnapping toch op

Poes Pika geeft ontsnapping toch op

Zelfs een vogel die haar achterna zat kon poes Pika van de familie Werner aan de Anthonie van Leeuwenhoeklaan in Soesterberg er maandagmiddag niet toe verleiden om zich te laten pakken. De brandweer lukte het evenmin. Uiteindelijk kreeg zoon Danny haar te pakken.

Toen de bewoners de poes misten, bleek ze op het dak van het rijtjeshuis te lopen. Lieve woordjes hielpen niet om haar naar beneden te krijgen, dus werd de dierenambulance ingeschakeld. De medewerkster zag echter ook geen kans het dier naar beneden te krijgen. Daarom werd de hulp van de brandweer ingeroepen.

Telkens als de handladder werd opgezet aan de kant waar de poes zat, liep ze klaaglijk miauwend naar de andere kant. Dat was de reden dat besloten werd de ladderwagen niet in te zetten, want die zou dan ook steeds verplaatst moeten worden. Terwijl het aantal toeschouwers groeide, zag de brandweer zich genoodzaakt de reddingspoging op te geven.

Zoon Danny werd gevraagd staande op een stoel op het balkon een poging te ondernemen Pika te lokken. Dat lukte, waarmee een eind kwam aan het spektakel voor de buurt.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers