Brandweerdemonstraties hoogtepunt Koningsdagfeest

Brandweerdemonstraties hoogtepunt Koningsdagfeest

Koningsdag was ook in Soesterberg weer een feest, al miste menig bezoeker de gezellige kramenmarkt op de Rademakerstraat. De kleedjesmarkt van de kinderen op een groot deel van de Banningstraat deed dan ook niet onder voor de kramenmarkt op het Den Berghplein

Voor de kinderen waren er tenminste nog spelletjes te doen, zoals het voetbaldarts waarbij met een bal van vilt op een enorm dartbord van vilt moest morden geschoten. Evenals de kinderboerderij ontbrak het springkussen niet. Maar de grote trekpleister waren de demonstraties door de vrijwillige brandweer.

 

Die varieerden van het blussen van een oliebrand met koolzuursneeuw tot het blussen met een blusdeken van een brandend slachtoffer en het bevrijden van een beknelde bijrijder in een auto. Maar het meest spectaculair voor de bezoekers onder wie burgemeester Rob Metz was het laten zien wat er kan gebeuren als een kleine gasfles voor bijvoorbeeld een campingbrander ontploft. ( de ontploffing is te zien op onderstaande video. ) Dat had een flinke knal en een enorme steekvlam tot gevolg.

 

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers