Bankjes en fiets op schoolplein door brand verwoest

Bankjes en fiets op schoolplein door brand verwoest

Donderdag liepen ze nog in een feestelijke optocht om het 125-jarig bestaan van de school te vieren, maar de eerste dag na het weekend op de Da Costaschool zal minder feestelijk zijn. Zondagavond is namelijk de zitplek rond de boom op het schoolplein door brand verwoest.

Ook een op het vuur gegooide fiets ging in vlammen op. De boom waar de bankjes omheen gegroepeerd waren werd zwaar aangetast door het vuur.

De brand op het plein aan de Spoorstraat werd om 19:25 uur ontdekt door buurtbewoners.  Voor hen was de oorzaak direct al duidelijk omdat ze kinderen op het afgesloten schoolplein hadden gezien die er na de brand  niet meer waren. Zij waarschuwden de brandweer die één straal inzette om het vuur te doven. Daarvoor moesten de blussers wel over het hek klimmen om bij de brand te kunnen komen.

De fel brandende bankjes rond de boom waren niet meer te redden. De brandweer moest nog enig sloopwerk verrichten om er zeker van te zijn dat er geen vuurresten waren achtergebleven.  Als brandoorzaak wordt brandstichting in het brandrapport opgenomen.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers