Koninklijke onderscheiding voor scheidende brandweermannen

Korpsavond -- -  30 october  2015 - 103

Twee scheidende brandweervrijwilligers, Jeroen de Keijzer en Gerrit Schuurs, kregen vrijdag een koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Rob Metz. Ze kregen voor hun jarenlange inzet voor de brandweer én de veiligheid van Soest door de burgemeester en postcommandant Harrie Tolboom veel lof toegezwaaid. Namens de koning speldde de burgemeester hen de versierselen op behorend bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau.

Schuurs en De Keijzer verlieten na jaren van trouwe dienst het korps op de gecombineerde korpsavond van Soest en Soesterberg in de kazerne in Soesterberg. Zowel de burgemeester als de postcommandant bedankte hen voor hun jarenlange inzet.

Korpsavond -- -  30 october  2015 - 095

Gerrit Schuurs begon op 1 december 1980 bij de brandweer. Hij werkte destijds bij het Gasbedrijf Soest op de serviceafdeling. Doordat hij in de gemeente veel onderweg was met een poederblusser in de auto was hij vaak al op het brandadres voordat zijn collega’s er waren. En soms was het zelfs al ‘brand meester’.
Naast zijn verdiensten als brandweerman heeft Schuurs zich ook op bijzondere wijze ingezet voor verschillende opleiding- en oefenprogramma’s binnen de brandweer. Hij heeft hiermee een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de brandweer in Soest.

Korpsavond -- -  30 october  2015 - 088 (1)
Jeroen de Keijzer is in 1987 bij de vrijwilliger brandweer in Soest gekomen. Hij was toen al opgeleid bij de brandweer in Ouder-Amstel. Hij kwam in Soest wonen, ging bij de gemeente Soest werken en werd hier ook vrijwilliger bij de brandweer.
Naast brandweerman was De Keijzer sinds 2001 ook brandweerchauffeur op de tankautospuit en de hoogwerker. Daarnaast heeft hij zich jarenlang ingezet voor de personeelsvereniging van de brandweer. Hij was niet iemand die op de voorgrond stond, maar vooral een doener en heeft met zijn actieve betrokkenheid veel betekend voor de brandweer en de inwoners van Soest.
Na de uitreiking van de koninklijke onderscheiding, in het bijzijn van de familie van de gedecoreerden, kreeg iedereen de gelegenheid beiden te feliciteren.

Jan van Steendelaar