In Memoriam Cees van Doorn

Geschreven door: Martin Onwezen                                *4 november 1934 – Ϯ 6 februari 2018

 

In Memoriam Cees van Doorn

Op maandag 12 februari, hebben wij afscheid genomen van onze Cees van Doorn in een mooie herdenkingsdienst in de Petrus en Paulus R.K. Kerk te Soest.

Als vrijwilliger bij de brandweer-Soest, waar hij 21,5 jaar zeer actief als brandweervrijwilliger heeft gewerkt. Ook daarnaast tot zeer recentelijk achter de schermen, konden wij de Vereniging Vrijwillige Brandweer van Soest nog gebruik maken van Cees en zijn twee rechterhanden. De vakmanschap die hij vroeger heeft geleerd als timmerman, paste hij tot het laatst van zijn leven nog waar dan ook toe.

Wij verliezen in Cees niet alleen een fijne collega, maar ook een super vrijwilliger die voor brandweer en vereniging van grote waarde is geweest en tevens een voorbeeld voor velen was samen met Nel. Door deze werkzaamheden werd Cees dan ook voor het leven benoemd als “Lid van Verdiensten”.

Enkele voorbeelden waarbij Cees en Nel verdienstelijk voor de Vereniging zijn geweest zijn: Het ontwerp van ons vaandel voor onze Vereniging verder ook het mooie wandkleed aangeboden bij de opening van onze huidige brandweerkazerne. Ook in de oude kazerne waar geen bar in zat, heeft Cees samen met Teus Spelt een geheel nieuwe bar gecreëerd in de hoek van onze mooie rechte zaal. Verder heeft Cees veel werk verzet voor onze (GMC) Oude Nevel, alle houten vloeren en kastwanden zijn van zijn hand. Enkele jaren geleden heeft Cees nog eiken lamellen gemaakt voor de houten rolluiken waarvan enkele totaal versleten waren. ( Echt vakwerk was dat ).

In 1981 moest Cees een zware operatie ondergaan in de buik, waarbij Cees zijn complete maag werd verwijderd. Deze operatie was een zeer riskante klus, die uitgevoerd werd door onze toenmalige
voorzitter Richard Buss (Chirurg) in ons plaatselijke ziekenhuis Zonnegloren. Dat veranderde het leven van Cees compleet, ineens kleine beetjes eten 7 tot 8 keer/dag en zorgen op een verantwoorde wijze omgaan met je lichaam (soms dingen jezelf ontzien en regelmatig met pijn leven). De prognose was ongeveer 6 maanden, gelukkig voor Cees en zijn familie Partner, kinderen & kleinkinderen is dit ruim 36 jaar geworden.

Tijdens de herdenkingsdienst voor Cees was de regie voor de uitvaartdienst in handen van het G.G.G. Het mooie Groot Gaesbeeker Gilde uit Soest, waarvan Cees ook al bijna 60 jaar lid was. Tijdens deze kerkdienst was Cees ook even Koning, de huidige koningsmantel werd geplaatst bij de kist van Cees waarbij ook ons VVBS vaandel was geplaatst. In 1965 is Cees zelfs Koning geworden, bij het jaarlijkse schieten op een houten vogel op een hoge paal. Verder waren er vele brandweermensen in de kerk bij het afscheid aanwezig, zowel werkende als oud leden. De kist werd naar het altaar begeleid door 5 leden in een brandweeruniform erg stijlvol en netjes. Door mij werd nog een speech gehouden ter nagedachtenis aan Cees, en zijn grote loopbaan bij de plaatselijke brandweer. En de verdere vele werkzaamheden van Cees bij andere verenigingen met een lange staat van dienst o.a. De Vogelvrienden uit Soest 65 jaar lid (Ere Lid) en tevens een keer wereldkampioen geweest met een gekweekte kleur kanarie. Cees had namelijk thuis vele kanaries in een mooie volière gehuisvest.

Naast deze vele activiteiten die Cees maakte wie Cees was, had hij ook nog tijd om een flinke groente tuin te runnen en de warme banden met zijn kinderen te onderhouden fantastisch.

Wij wensen een ieder, veel sterkte toe met dit verlies, en zullen Cees nooit vergeten wie hij was.
Hartelijke groet, Martin Onwezen