Auto rijdt carter lek, olie op de weg

Het nemen van de binnenbocht is de bestuurder van een bedrijfsauto uit Nijkerk vrijdagmorgen in Soesterberg duur komen te staan. Hij reed ter hoogte van het Wethouder Lemmenpad bij de ingang van Park Vliegbasis Soesterberg de oliepan van het carter kapot toen hij over een puntige bermmarkering in de linkerberm van de weg reed. Het gevolg was dat een grote hoeveelheid carterolie in de bocht van de Veldm, Montgomeryweg en de Batenburgweg terechtkwam.

Omdat hierdoor vooral voor motorrijders een gevaarlijke situatie was ontstaan, werd de brandweer ingeschakeld om het wegdek schoon te maken. De temperatuur was inmiddels boven het vriespunt gekomen en de zon scheen volop op het wegdek, dus kon zonder het gevaar van bevriezen water met een speciaal schoonmaakmiddel worden gebruikt. Met behulp van een straal werd het oliespoor verwijderd.

De bestuurder had zijn auto langs de weg geparkeerd en moest voor vervoer ervan ter reparatie wachten op een berger. Gedurende de inzet van de brandweer was het verkeer op de Batenburgweg gestremd.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers