Hoogwerker defect na schoorsteenbrand

Na in actie te zijn geweest voor een schoorsteenbrand aan de Ir. Menkolaan kreeg de brandweer zaterdagavond zelf met pech te kampen. Een storing was er oorzaak van dat de hoogwerker niet ,ingepakt’ kon worden. Er moest een technicus worden ingeschakeld om ervoor te zorgen dat uiteindelijk ook de hoogwerker terug kon naar de kazerne voor verdere reparatie.

De bewoners van een rijtjeswoning aan de Ir. Menkolaan alarmeerden tegen 20:30 uur de brandweer omdat ze een bulderend geluid in de schoorsteen hoorden. Hoewel volgens hen de schoorsteen pas was geveegd, vertrouwden ze het niet, temeer omdat er buiten veel rook was te zien. De brandweer veegde de schoorsteen, maar kwam nauwelijks aanslag tegen.

Een bijzonderheid was wel dat er in een slaapkamer koolmonoxide werd gemeten wat zou kunnen duiden op een scheur in het rookkanaal of vuur in de vloer. De bewoner heeft toen enkele gaten in de vloer bij het schoorsteenkanaal geboord, waarbij geen rook en koolmonoxide werden vastgesteld zodat de brandweer verdere maatregelen achterwege kon laten.

De brandweer heeft de bewoners een negatief advies gegeven voor het gebruik van de houtgestookte open haard en aangeraden een erkend bedrijf een camera-inspectie te laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat er geen scheur in het schoorsteenkanaal zit.

Foto’s Nicky Gommers

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers