Droogte speelt boomtakken parten

De droogte van de laatste tijd speelt de natuur parten. Ook bomen hebben ervan te lijden, zoals al een paar keer duidelijk is geworden door afgebroken takken en zelfs compleet omgewaaide bomen. De brandweer van Soest moest woensdagmiddag in actie komen om een eind te maken aan een gevaarlijke situatie op de Biltseweg. Daar dreigden twee zware boomtakken op het fietspad te vallen.

Precies een week eerder was de brandweer van Baarn naar dezelfde boom ter hoogte van ’t Spiehuis geweest om twee takken af te zagen die eveneens gevaar opleverden. Blijkbaar was er toen nog geen reden om tegelijk de takken weg te halen die woensdag gedeeltelijk waren ingescheurd en op vallen stonden.

Terwijl handhavers het verkeer in de drukke spits op de Biltseweg over één rijbaan leidden en de fietsers een veilige doortocht gaven, zette de brandweer de hoogwerker in om de takken verder los te zagen. Ze vielen met een zware klap op het asfalt. Daar werden ze kortgezaagd en aan de kant gelegd, waarna het verkeer weer vrije doorgang had.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers