Appartement afgesloten na gaslucht

Politie en brandweer hebben dinsdagmorgen de bewoners van Het Oude Raadhuis uit huis gehaald in verband met een sterke gaslucht. De bewoner van een van de appartementen had een buurman gevraagd de gas te komen uitzetten. Hij had het aangestoken, maar in een poging het uit te draaien had hij het hoofd gestoten en kon hij kraan niet zelf meer dichtdraaien.

Omdat de situatie in de woning onduidelijk was, en niet bekend was of er sprake was van bijvoorbeeld een gaslek, werd besloten de hulpdiensten te bellen. Brandweer en politie waren snel op Het Oude Raadhuis. Om geen enkel risico te lopen, werden de appartementen ontruimd. Bewoners al dan niet met huisdier moesten buiten het verloop van de inzet van de hulpdiensten afwachten.

De brandweer verrichtte in de incidentwoning metingen, maar kon niets vaststellen. Niettemin werd netbeheerder Stedin gewaarschuwd om, in overleg met instanties, te bepalen of er toch maatregelen genomen moesten worden.

De bewoner van het betreffende appartement werd aan zijn verwondingen behandeld door een ambulancemedewerker en daarna elders ondergebracht. Zijn appartement werd afgesloten.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers