Cheque van brandweer voor Kika

Het was een bijzonder moment in de brandweerkazerne toen oud lid Martin Onwezen als organisator van de open oefen- en slangentoren dag die op zaterdag 22 december gehouden werd, de opbrengst van € 193,10 in de vorm van een symbolische cheque overhandigde aan voorzitter Marinus van Toor van de Vereniging Vrijwillige Brandweer Soest. Het bedrag is overgemaakt op de rekening van Kika.

In het kader van de open dag konden belangstellende inwoners eenmalig de twintig meter hoge toren beklimmen ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan ervan. Ze kregen daarbij uitleg over de functie en konden een financiële bijdrage geven voor de Stichting Kika. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd de opbrengst bekendgemaakt, waaraan ook brandweermensen een bijdrage hadden geleverd.

,,Wij als brandweer zijn blij om het vijftigjarig bestaan van de toren te hebben kunnen belichten, deze open te stellen voor bezoekers en er tevens een goed doel aan te kunnen verbinden,” aldus Martin Onwezen bij de overhandiging van de cheque, waarvoor Kika inmiddels de dank aan de brandweer heeft overgebracht.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers