Brandweer voorkomt woningbrand

De brandweer heeft zondagmiddag door snel in grijpen een woningbrand in een dubbele villa aan de Korte Melmweg voorkomen. Bij aankomst na de melding van een schoorsteenbrand waren er vlammen zichtbaar in de nok rond de schoorsteenpijp. Direct werden twee stralen ingezet, binnen en buiten, en even later ook een straal bij de buren.

Met inzet van de hoogwerker kon de brand aan de voorkant ook van boven worden bestreden. Aan de achterkant was een ploeg via dakramen het dak opgeklommen om te helpen bij het verwijderen van een deel van het pannendak. Dat was noodzakelijk om de laatste vonken in het isolatiemateriaal en trespa plaat te blussen. Bij inspectie rond de schoorsteen trof de brandweer een vogelnestje aan, dat mogelijk ook een rol heeft gespeeld in het ontstaan van de brand.

 

Controle met de warmtebeeldcamera wees uit dat er geen andere maatregelen meer nodig waren dan het vegen van de schoorsteen. Daarbij kwam een flinke hoeveelheid vuil naar beneden. De bewoners van beide woningen kregen een negatief stookverbod. De restanten van trespa plaat en isolatiemateriaal werden geblust met water uit een pylon.

De coördinator van de Stichting Salvage, een samenwerkingsverband van verzekeringen, kwam voor het nemen van schadebeperkende maatregelen en voor begeleiding van de bewoners bij het afhandelen van het incident.

Gedurende de inzet van de brandweer was de Korte Melmweg tussen het Kerkpad en de Korte Brinkweg afgesloten voor het verkeer.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers