Binnenbrandje in cafetaria

De verkoop van snacks in cafetaria De Nieuwerhoek aan het Nieuwerhoekplein is vrijdagavond stil komen te liggen als gevolg van een binnenbrandje. Dat brak uit onder de frituur. De oorzaak is niet bekend.

De brand werd ontdekt door personeel. Het reageerde alert door direct de zaak te ontruimen, alle apparatuur uit te schakelen en de brandweer te waarschuwen. Deze rukte met twee bluswagens en de hoogwerker uit. Bij aankomst trof men de cafetaria vol rook aan, waardoor de brandweerlieden gebruik moesten maken van ademluchtapparatuur.

Omdat niet direct bekend was waar de vuurhaard was, moest de brandweer een deel van de installatie demonteren. Daarbij kwam een flinke hoeveelheid frituurolie vrij met een spekgladde vloer tot gevolg. Nadat de vuurhaard was gelokaliseerd was inzet van een schuimblusser voldoende om het brandje te doven. Daarna kon de cafetaria worden geventileerd, evenals de woning erboven en konden de bewoners weer naar binnen.

De brandschade bleef beperkt. Wel was er aanzienlijke rookschade, terwijl ook de weggestroomde frituurolie eerst moest worden verwijderd voordat de cafetaria weer open kon. Stichting Salvage werd ingeschakeld voor het treffen van schadebeperkende maatregelen en het afhandelen van het incident.

Gedurende de inzet van de brandweer was het Nieuwerhoekplein afgesloten. Het verkeer werd omgeleid over de Koninginnelaan en de Regentesselaan.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers