Autobrand bij brandweerkazerne

Dichterbij om een brandje te blussen kon de brandweer nauwelijks komen: tegenover de kazerne, de straat oversteken en daar stond op de Korte Kerkstraat de brandende personenauto. De brand werd gemeld door een brandweerman die nog op kantoor zat en een zware klap hoorde. Die werd vermoedelijk veroorzaakt door enkele ontploffende spuitbusjes die in de kofferbak lagen.

Daar was ook de brand ontstaan, vermoedelijk door kortsluiting. Omwonenden kwamen met een handblusser om een eerste bluspoging te doen. De brandweer maakte met behulp van één straal de klus af. De auto was aan de achterkant zo zwaar beschadigd dat hij door een berger moest worden afgevoerd.

De bestuurder had zelf niets van de brand gemerkt. Een medeweggebruiker kwam naast hem rijden om hem er op attent te maken. Hij zette de auto direct aan de kant. De brandweer plaatste blokken onder de wielen om te voorkomen dat de auto door kortsluiting in het motorgedeelte uit zichzelf zou gaan rijden en haalde de accuklemmen los.

Gedurende de inzet van de brandweer die met twee wagens was uitgerukt, moest het verkeer via de Lange Brinkweg en de Steenhoffstraat worden omgeleid.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers