Bijstand brandweer Soest en Soesterberg in Leersum

Bijstand brandweer Soest en Soesterberg in Leersum

Zowel het brandweerkorps van Soest als van Soesterberg heeft vrijdag en zaterdag hulp verleend in Leersum, het dorp dat getroffen werd door een windhoos. In de twee minuten die deze duurde ontstond zo’n enorme schade in een groot deel van het dorp dat ruim veertig brandweervoertuigen van korpsen uit de hele provincie werden opgeroepen om de ravage zoveel mogelijk te beperken en op te ruimen.

Het korps Soest was gevraagd om met de hoogwerker en het haakarmvoertuig te helpen, Soesterberg was er met het logistieke voertuig om op een centraal punt de werkers te voorzien van de nodige drankjes en versnaperingen.

Het haakarmvoertuig van Soest werd vrijdagavond om 18:45 uur ingeschakeld. Het werd op een centrale plaats opgesteld en heeft gedurende de inzet van de korpsen ervoor gezorgd dat ze van brandstof werden voorzien.  Pas om 03:15 uur was de wagen terug op de hoofdpost in Soest.

Voor de bemanning van de hoogwerker, die om 21:35 werd ingeschakeld, waren er klussen om omgewaaide bomen om te halen. Die waren op woningen gevallen. Dat was ook elders in Leersum het geval. Zo’n tien tot twintig huizen werden door de schade onbewoonbaar. Ook de hoogwerker was omstreeks 03:15 terug in Soest.

Foto’s Brandweer Soest

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers