Beveiliger krijgt angstaanval bij controle in bankgebouw

Met twee wagens rukte de brandweer maandagavond uit naar wat gemeld was als een levensbedreigende situatie. Dat bleek echter niet het geval te zijn: een claustrofobische medewerker van een beveiligingsbedrijf had zichzelf klem gezet in het noodgebouw van de Rabobank aan het Kerkplein.

De man was het gebouw binnengegaan voor het uitvoeren van een controle in de ruimte van de geldautomaat. Omdat hij angstig is in kleine en afgesloten ruimtes, had hij een voet tussen de gezet om te voorkomen dat die dicht zou vallen en hij er niet meer uit kon. Bang om opgesloten te raken belde hij collega’s en de brandweer. Toen hij van de brandweer een portofoon had gekregen, durfde hij op aanmoediging van zijn collega wel verder naar binnen om zijn taak uit te voeren.

Omdat de deur vanaf de binnenkant niet te openen is, moest de sleurtel van een collega uitkomst brengen en kon de beveiliger naar buiten komen. Gedurende de bevrijdingsactie was het Kerkplein tussen de Steenhoffstraat en de Lange Brinkweg afgesloten voor het verkeer.

AUTOMATISCH ALARM

Een uur eerder was de brandweer uitgerukt naar de Hofstedering waar tijdens afwezigheid van de bewoners in een woning het automatisch alarm was afgegaan. Omdat er geen rook of vuur te zien was, zocht de brandweer eerst contact met de bewoners die duidelijk maakten dat de oorzaak van het alarm waarschijnlijk geocht moest worden in een lekkage. Daarvoor was een loodgieter gewaarschuwd, die even later inderdaad met de sleutel van de woning aankwam. Bij controle werd duidelijk dat de lekkage het alarm in werking had gesteld. Voor de brandweer was er niets te doen.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers