Brandweer naar gaslucht en val in greppel

Onderzoek in de wijde omgeving heeft donderdagavond niet als resultaat gehad dat de brandweer de herkomst van een gaslucht kon lokaliseren. Een bewoner van de Hannie Schafthof rook een sterke lucht en besloot de brandweer te waarschuwen. Deze stelde een onderzoek in bij geparkeerde auto’s, garageboxen en in tuinen, maar nergens kon de lucht worden vastgesteld. Ook op een bouwperceel aan de Beukenlaan waar een garagebedrijf was gesloopt was het resultaat van de metingen nihil zodat de brandweer onverrichter zake terug kon naar de kazerne.

VAL IN GREPPEL

’s Middags was de brandweer te hulp geroepen voor het assisteren van ambulancepersoneel na een ongeval in het bos van Pijnenburg. Een wandelaar wilde een kortere route nemen door over een greppel te springen. Hij steunde daarbij op een paaltje dat echter verrot bleek en afbrak. Daardoor kwam de man in de greppel ten val en zo ongelukkig dat hij een enkel brak.

Een geluk was dat er iemand bij hem was die de hulpdiensten kon waarschuwen anders had het slachtoffer waarschijnlijk lang op hulp kunnen wachten. Omdat de ambulance de weg naar het landgoed versperd zag door een slagboom werd de hulp van de brandweer ingeroepen. Deze forceerde het slot, zodat de hulpdiensten het bos in konden. Brandweerlieden assisteerden de ambulancemedewerkers met het vervoer van het slachtoffer dat naar het ziekenhuis werd gebracht.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers