Brandweer rukt in vier uur drie keer uit

Als de brand in het plafond van autobedrijf Smeeing aan de Koningsweg woensdagmiddag niet tijdig was ontdekt, had dit grote gevolgen kunnen hebben voor zowel de auto’s op de begane grond als op de verdieping. Nu bleef de schade door snel ingrijpen van de brandweer beperkt tot een deel van het plafond.

Direct na het ontdekken van de brand begon personeel met het ontruimen van het pand waar op dat moment ook enkele cliënten waren. Zij wachtten buiten de komst van de met drie auto’s uitgerukte brandweer af. Deze begon met een verkenning en stelde vast dat een deel van het plafond moest worden gesloopt om bij het brandje te kunnen komen. Daarna was de inzet van één straal voldoende om erger te voorkomen.

De brand was ontstaan door kortsluiting in een spotje en richtte verder geen schade aan. Nadat het bedrijf was geventileerd mochten personeel en cliënten weer naar binnen.

BOOMTAK Het was trouwens niet de eerste uitruk van de woensdag. ’s Morgens werd de hulp van de brandweer ingeroepen voor een afgescheurde tak van een boom op het terrein van Amerpoort aan de Birkstraat. Deze blokkeerde een deel van de ingang. Omdat de dreiging bestond dat de tak bij het verwijderen schade aan de omheining zou veroorzaken, besloot de brandweer de klus over te laten aan een gespecialiseerd bedrijf.

STRIJKBOUT Later op de morgen werd alarm gegeven voor brand in een woning aan het Kerkpad Noordzijde. Deze melding werd even later ingetrokken. Later werd toch nog de brandweer gevraagd voor een nacontrole. Het bleek dat de bewoner een strijkbout ingeschakeld op de strijkplank had laten staan. Korte tijd later werd een brandlucht geroken. Bij controle bleek de plank doorgebrand te zijn. De bewoner heeft het smeulbrandje zelf geblust, maar vond het toch raadzaam de brandweer te laten controleren of dit afdoende was gebeurd. Dat bleek het geval te zijn, zodat vervolgmaatregelen niet nodig waren.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers