Weer een buitenbrand aan de Schooldwarsweg

Zaterdagmorgen vroeg, om tien voor zeven, ging de pieper andermaal voor een buitenbrand aan de Schooldwarsweg. En wederom gaf de Alarmcentrale aan dat het smeulende pallets betrof.

Ter plaatse aangekomen bleek nu een hele rij pallets met isolatiemateriaal in brand te staan. Ze stonden tegen de muur van een opslagloods en de kans bestond dat de brand over zou slaan. De bevelvoerder besloot meteen op te schalen naar middelbrand en de collega’s van Zeist werden gealarmeerd. Ondertussen werden er twee stralen hogedruk uitgerold en een waterwinning aangelegd. Gelukkig bleek er om de hoek een ondergrondse brandkraan te liggen. Eveneens was de OVD (officier van dienst) gealarmeerd omdat het een langdurige en ingewikkelde inzet leek te gaan worden. De eigenaar van het isolatiemateriaal was nu ook ter plaatse gekomen. Hij had voor twee palletwagentjes en een heftruck gezorgd. Hiermee werden de nog niet aangetaste pallets weggereden en konden de brandende pallets beter aangepakt worden: uit elkaar trekken en blussen.

De inmiddels aangekomen collega’s van Zeist gingen de opslagloods in om te kijken of er sprake van een doorslag was. Gelukkig stond de loods leeg en was er binnen niets te zien. Door de rookontwikkeling moest iedereen ademluchtapparatuur gebruiken en toen de flessen leeg waren namen de collega’s van Zeist de klus over. Ondertussen was ook de verzorgingseenheid van Achterveld gealarmeerd, die voor koffie, thee en koeken zorgde. De Ademluchtcontainer uit Woudenberg kwam voor volle ademluchtflessen zorgen. Om 10:00 zijn de collega’s van Soest gealarmeerd om de ploeg van Soesterberg af te gaan lossen. Zij hebben de klus afgemaakt en pas in de middag is het laatste voertuig ingerukt.

Tekst: Adrie Ket
Foto: Jan van Steendelaar