Weer brand in tuinhuisjes De Uitwijk

Pal naast het tuinhuisje dat op 30 juni op volkstuinencomplex De Uitwijk aan de Molenstraat tot de grond toe afbrandde, werden opnieuw twee tuinhuisjes door brand getroffen. De oorzaak is niet bekend. Eén huisje ging geheel verloren, het andere liep zware schade op.

De brandweer rukte met twee wagens uit en zette direct twee dakkanonnen in tegen de vlammen, even later gevolgd door twee stralen. De brandweer moest voorzichtig te werk gaan omdat in een van de huisjes een gasfles stond. Hoewel deze al door het vuur was aangetast, kon hij tijdig gekoeld en naar buiten gebracht worden, waar hij verder werd gekoeld.

Al snel kon het sein ,brand meester’ gegeven worden, waarna het tijdrovende nablussen kon beginnen. Ook moesten delen van het minst aangetaste maar niettemin zwaar beschadigde tuinhuisje worden gesloopt om er zeker van te zijn dat er geen vuurresten waren achtergebleven.

De brand ging met een grote rookontwikkeling gepaard die ver in de omtrek was te zien en die veel nieuwsgierigen naar de Molenstraat trok. Met in het achterhoofd de vorige onopgeloste brand op De Uitwijk stelt de politie ook een onderzoek in naar de oorzaak van deze brand.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers