Vrouw gewond bij brand in flatwoning

Bij een heftige binnenbrand is een flatwoning aan de Van Goyenlaan woensdagmiddag onbewoonbaar geworden. De bewoonster werd door de brandweer gered. Zij had zoveel rook ingeademd dat ze na behandeling buiten met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

De brand is in de woonkamer ontstaan, maar de oorzaak is onduidelijk. Op grond van de sporen is het aannemelijk dat het vuur op tafel is ontstaan. Waarschijnlijk heeft daar iets brandends gestaan. De technische recherche stelt hiernaar een onderzoek in.

De brandweer moest de voordeur forceren om de flatwoning binnen te komen. In de slaapkamer trof men het slachtoffer versuft aan. Volgens de brandweer is haar redding geweest dat de deur van de slaapkamer dicht zat. Zij werd door brandweerlieden naar buiten gebracht en overgedragen aan ambulancepersoneel. De brand, die met veel rook gepaard ging, was met behulp van één straal snel onder controle.

Nadat het sein ,brand meester’ was gegeven, voerde de brandweer met de warmtebeeldcamera en de koolmonoxidemeter een controle uit. Even later kon de flatwoning worden geventileerd. De schade in de vierhoog flatwoning woning is groot, met name in de woonkamer. De Stichting Salvage werd ingeschakeld voor het nemen van schadebeperkende maatregelen en het begeleiden van de gedupeerde bewoonster bij het afwikkelen van de schade.

De inzet van de hulpdiensten trok veel bekijks.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers