Auto ramt voorgevel woning

Na een eenzijdig verkeersongeluk op de Nieuweweg waarbij maandagavond een personenauto tegen de voorgevel van een woning terechtkwam, werd de brandweer ingeschakeld op het vermoeden van brand. De ,rook’ in de auto bleek echter te zijn veroorzaakt door het klappen van de airbag. Controle met de warmtebeeldcamera bracht geen warmtestraling aan het licht. Wel heeft de brandweer voor de zekerheid de accupolen losgekoppeld ter voorkoming van brand. Ten slotte werd ook de gevel van de woning gecontroleerd, maar de schade hieraan was niet zo groot dat er direct maatregelen nodig waren.

De bestuurster werd door ambulancepersoneel nagekeken, maar had slechts lichte verwondingen en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Haar auto was total loss.

Hoe het ongeluk om 21:55 uur kon gebeuren is onduidelijk. De auto reed in de richting Soest-Zuid. Even voorbij de Molenstraat, bijna op dezelfde plek waar zaterdagavond aanrijding tussen een auto en een scooter gebeurde, verloor de bestuurster de controle over de auto. Die schoot in volle vaart links de weg en het fiets- en voetpad over en de tuin van een woning in. De klap tegen de geval had veel harder kunnen zijn als de auto niet eerst over een stenen muurtje was gereden dat de snelheid afremde, terwijl ook één van de drie leilindes in de tuin als rem fungeerde toen deze werd platgereden en onder de auto terechtkwam.

De auto die klem was komen te zitten tussen een erfafscheiding en een boom in de voortuin, werd met enige moeite door een berger uit de tuin gehaald en afgevoerd.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers