Video’s benadrukken belang vrijwilligers

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) is vandaag een nieuwe wervingscampagne gestart met de plaatsing van een drietal video’s op Youtube. Deze video’s hebben als specifiek doel de posten in de regio Utrecht te ondersteunen met de verscheidene wervingsinspanningen waarmee getracht wordt vrijwilligers enthousiast te maken voor de brandweer. Brandweerpost Soesterberg is bijvoorbeeld op zoek naar mensen die de dagbezetting willen en kunnen versterken, en ook brandweerpost Soest verwelkomt iedere nieuwe potentiële vrijwilliger.

De insteek van de campagne van de VRU is om inzicht te geven in de mogelijkheid om de vrijwillige functie naast een ‘normale’ baan te kunnen uitvoeren. De VRU geeft in haar filmpjes (zie onder) voorbeelden als manager bij een supermarkt, medewerker bij een ICT bedrijf en een dame die kraamverzorgende is. Dit volgt de lijn van de bezetting op de posten waar vrijwilligers functies hebben als administratief medewerker, commercieel manager of student.

De posten Soest en Soesterberg komen graag in gesprek met potentiële vrijwilligers en nodigen deze dan ook uit voor een vrijblijvend gesprek. Contact opnemen kan via de website. Meer informatie over de werving kan ook hier gevonden worden.