Twee auto’s door brand verwoest

Een brand heeft vrijdagmorgen twee auto’s verwoest terwijl een derde door stralingshitte werd beschadigd. De auto’s stonden in een parkeervak bij de flats aan de Rubenslaan. De brand werd om 04:00 gemeld door omwonenden die door enkele klappen waren gewekt.

De brandweer van beide kazernes op steenworp afstand van de plaats van de brand was snel ter plaatse, maar kon de auto’s niet meer redden want ze stonden allebei in lichterlaaie. Met behulp van vier stralen en schuim werd het hardnekkige vuur bestreden.

Onderzoek van de brandweer heeft aanwijzingen opgeleverd dat er sprake van brandstichting is geweest. Duidelijk was in ieder geval in welke auto de brand was ontstaan. De vlammen sloegen over naar de auto ernaast. De politie deed stelde direct een buurtonderzoek in. De recherche gaat ermee verder.

De politie hoopt dat mensen die in de nacht van donderdag op vrijdag iets verdachts hebben gezien op de Rubenslaan en de Albert Cuyplaan contact opnemen. Dat geldt uiteraard ook voor degenen die meer weten over de brand of mogelijk zelfs de dader(s) kennen.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers