Steekvlam bij graafwerk in tuin

Een bewoner van de Ir. Menkolaan had zondagmiddag alle geluk van de wereld dat hij een schep met een houten in plaats van een metalen steel hanteerde bij het uitgraven van een struik in zijn voortuin, anders had het wel eens heel anders voor hem kunnen aflopen. Hij raakte namelijk een elektriciteitsleiding, waardoor een grote steekvlam ontstond. Die was zo hevig dat hij een deel van het schepblad wegsloeg. De tuinier zelf werd niet geraakt.

De bewoner was de laatste resten van de wortels aan ’t weghalen toen hij op de leiding stuitte. Hij had de tegenwoordigheid van geest om de schep van zich af te gooien en direct de brandweer te waarschuwen. Hij vermoedde namelijk een gaslek, al kon daar geen sprake van zijn omdat er anders brand zou zijn ontstaan.

De brandweer rukte met twee wagens uit, zette de omgeving af en verrichtte ook in de nabijheid van het gat metingen. Die leverden niets op, zodat ingrijpen niet nodig was. Wel werd energieleverancier Stedin gewaarschuwd voor extra controle en nazorg.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers