Sponsors gul voor brandweerbingo

Sponsors gul voor brandweerbingo

Het was al na twaalven toen bingomaster Martin Onwezen de hoofdprijs uitreikte aan de winnaar van de laatste bingoronde. Samen met zijn assistente Nikita Kampen had hij de jaarlijkse bingoavond van de Vereniging Vrijwillige Brandweer van Soest geleid. Die werd voor de dienstdoende ploeg twee keer onderbroken door een alarmering. De eerste keer betrof het een brandend zonnescherm van aan flatwoning aan de Albert Cuyplaan, de tweede keer een nacontrole in verband met een brandlucht in een woning aan de Citer.

Voor de traditionele slachtbingo hadden  als vanouds Rolf en Ingeborg van Dee de messen geslepen om de delen van het varken te proportioneren. Behalve de vleesprijzen waren er talloze andere prijzen te winnen. Ze waren beschikbaar gesteld door 35 sponsors. Namens de vereniging noemde Mark van Arkel hun namen en bedankte hen. Een spontaan applaus van de honderd bezoekers (alle kaarten waren uitverkocht) bevestigde de waardering voor hun onmisbare bijdrage om het evenement te laten slagen.

Van Arkel bedankte iedereen die had meegewerkt aan het organiseren van de bingo. Hij prees het biertje aan, het Neveltje, dat speciaal voor de brandweer is gebrouwen met het oog op het honderdjarig bestaan in 2023. Het kon uiteraard ook ter plaatse geconsumeerd worden, bezorgd door leden van de barcommissie, herkenbaar aan de nieuwe, rode hesjes.

Het was een geslaagde avond, met slechts één valse bingo. Althans, dat gaf de bingomaster aan. Het ,slachtoffer’ moest zoals gebruikelijk een liedje zingen. Toen hij daarmee klaar was bleek dat de bingomaster een balletje in een verkeerd controlevakje had gedaan. Met excuses kreeg degene die de ,valse’ bingo had alsnog zijn prijs.

De verloting, ook op de nummers van de toegangskaarten, was voor velen een spannende aangelegenheid. Bijna alle bezoekers gingen wel met een prijs naar huis. Het was weer een geslaagd evenement. De organisatoren kunnen er met voldoening op terugkijken en zich voorbereiden op de bingo die voor volgend jaar op het programma staat. Dat wordt een XL-uitvoering in verband met het honderdjarig bestaan van de vereniging.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers