Soesterberg zoekt vrijwilligers

In het voorjaar heeft het brandweerkorps van Soesterberg een werving gehouden met als resultaat vier nieuwe enthousiaste aspiranten. Het korps zoekt echter zeker nóg vijf vrijwilligers. Daarom zet de brandweer volgend jaar meer wervingsactiviteiten op. De eerste is al op 2 januari. Dan doet het korps mee aan het volleybaltoernooi van Plus AGAVS.

Postcommandant Martijn Steman geeft aan: ‘We zijn op zoek naar inwoners van Soesterberg die, net als Timo Ket en Elise Bakker eerder, meer van de brandweer willen weten. Beiden hebben zich laten informeren; wat houdt het nu in om bij de brandweer te gaan en wat moet ik er voor doen. Timo en Elise zijn inmiddels in september gestart met de opleiding. Het is mooi te zien dat brandweerwerk te combineren valt met kinderen en werk, maar ook als je nog op school zit! ‘

Steman vervolgt: ‘Op dinsdagavond oefent het korps en we zijn graag bereid om inwoners die interesse hebben te informeren. Onlangs hebben we een nieuwe website gelanceerd; www.brandweersoest.nl  Hier is alle informatie te vinden onder de button “werving”. Voor wie meer vrijblijvende informatie wil is het mogelijk om via het contactformulier gegevens achter laten. We nodigen diegene dan graag uit om hem of haar alles te vertellen over de brandweer en mee te laten kijken op een oefenavond’.

Brandweer Soesterberg zal aankomend jaar meer wervingsactiviteiten opzetten. De eerste is al snel: op 2 januari doet het korps mee aan het Plus AGAVS Volleybaltoernooi!