Afscheid van drie korpsleden

Met een afscheidsreceptie in de kantine van de brandweerkazerne hebben de korpsen Soest en Soesterberg van Brandweer Soest afscheid genomen van drie collega’s, Gerrita Holtrust uit Soesterberg en Gerrit Schuurs en Jeroen de Keijzer van het Soester korps. Zij kregen van verschillende kanten cadeaus. Postcommandant Soest Harrie Tolboom bood na zijn toespraak beide echtgenotes bloemen aan.

Receptie -- ~ 15 december 2015 ~ 004

Bovendien reikte Tolboom aan Schuurs de vrijwilligersmedaille uit en aan De Keijzer de afscheidspenning. Schuurs kreeg die nog niet omdat hij nog anderhalf jaar in dienst van de brandweer blijft als medewerker preventie. Eerder werden zij benoemd tot lid van verdienste van de Vereniging Vrijwillige Brandweer van Soest.

Receptie -- ~ 15 december 2015 ~ 007

Schuurs is 35 jaar lid van het korps geweest. Elf jaar lang maakte hij deel uit van verschillende commissies. Jeroen de Keijzer, die ruim 32 jaar korpslid is geweest maakte zich tien jaar lang verdienstelijk in commissies. Daarom zette ook voorzitter Mark van Arkel hen in het zonnetje en bood een cadeau aan.

Receptie -- ~ 15 december 2015 ~ 013

Gerrita Holtrust uit Soesterberg was bij een eerdere gelegenheid in Soesterberg al toegesproken door postcommandant Martijn Steman. Op de receptie in Soest werd zij door postcommandant Tolboom nogmaals bedankt voor de samenwerking en kreeg zij bloemen aangeboden.

Receptie -- ~ 15 december 2015 ~ 020

Ronald Cristiaans nodigde Schuurs en De Keijzer uit lid te worden van de club van oudgedienden die in oprichting is. Lex Kampen hield een toespraak als ploegleider van de D-ploeg, de functie die hij eerder van Schuurs had overgenomen. Hij vertelde enkele anekdotes en bood namens de ploeg een passend cadeau aan en een handblusser aan met opschrift Gerrit blusser.

Receptie -- ~ 15 december 2015 ~ 031

Uit naam van de chauffeurs richtte Mark Bosma zich tot Jeroen de Keijzer, die hij een tot schemerlamp ‘verbouwde’ handblusser aanbood. Namens de bevelvoerders sprak René Wallenburg Gerrit Schuurs toe en Richard Bruins richtte zich ten slotte tot Jeroen de Keijzer. Daarna was er voor de leden en oud-leden gelegenheid afscheid te nemen van de scheidende korpscollega’s.