Soest blust brandje in Baarn

In een periode van langdurige droogte neemt de kans op natuurbranden toe. Bij zulke meldingen rukken standaard twee blusvoertuigen uit. Dat was dinsdagmiddag dus ook het geval toen een bosbrand werd gemeld op een natuurcamping in het bos langs de Hilversumsestraatweg in Baarn. Zowel het korps Baarn als het korps Soest rukten uit. Soest was eerder op de plek van de brand, daarheen geloodst door de boswachter.

Bij aankomst bleek het slechts om een kleine oppervlakte te gaan die smeulde. Vermoedelijk had een kampeerder bij vertrek het vuurtje dat hij gestookt had niet goed uitgemaakt. De brandweer vulde eerst enkele pylonnen met water om zo het smeulbrandje te blussen, maar uiteindelijk werd toch besloten een straal in te zetten om er zeker van te zijn dat er geen tweede keer naar dezelfde brand uitgerukt zou moeten worden.

Een tweede wagen van Soest werd korte tijd later naar de Di Lassostraat gestuurd waar een klusser in huis bij werkzaamheden in een gasleiding had geboord. De brandweer nam passende maatregelen totdat een medewerker van netbeheerder Stedin de klus overnam en de schade herstelde. Tijdens de inzet van de brandweer was het doorgaande verkeer op de Di Lassostraat gestremd.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers