Paul / Arienne / Ivo & Lars 12,5 jaar jubilaris! 01/03/2019

Paul / Arienne / Ivo & Lars 12,5 jaar jubilaris! 01/03/2019

Paul van Lijden – 12,5 jaar bij de brandweer

Paul is sinds 1994 werkzaam bij de gemeente in Soest. Tijdens een wervingsactie is Paul in 2006 bij de brandweer in Soest gekomen. Sinds jaar en dag is Paul van grote waarde voor de ploeg, vooral door zijn bezetting op de dag, Paul is ook een zeer bedreven collega op de hoogwerker en van groot belang voor die groep. Naast de activiteiten voor de brandweer is Paul ook stoker op Crailo, en zoekt hij het zomers vooral hoger op. Paul is namelijk een van de lucht-surveillanten die onze post mag leveren. Paul, dank je wel voor je 12,5 inzet!

Arienne Huijberts – 12, 5 jaar bij de brandweer

In dezelfde brandweer wervingsactie is ook Arienne bij het Soester brandweerkorps gekomen. Arienne is net als Paul werkzaam op het gemeentehuis, en is een zeer welkome aanvulling op de dagbezetting. Sinds een jaar of wat heeft Arienne de opleiding tot brandweer-chauffeur gevolgd, wat ze tot op de dag van vandaag graag is. Volgens haar collega’s komt ze dan ook vaak van een uitruk terug met een glimlach van oor tot oor als ze weer achter het stuur heeft mogen kruipen. Een van de inzetten die Arienne bij is gebleven is een uitruk waarbij de vlammen van veraf al te zien waren. De tankautospuit was echter om wat voor reden dan ook op dat moment niet op de post beschikbaar. De complete ploeg stond al aangekleed aan straat te wachten en zag tot een ieders spijt de vlammen minder en minder worden. Op het moment van ter plaatse komen waren de vlammen al niet meer zichtbaar.

Wij bedanken ook deze goedlachse dame voor haar 12,5 jarige inzet.

Ivo Laanstra – 12,5 jaar bij de brandweer

Ook onze Ivo is 12,5 jaar geleden bij de brandweer gekomen. Ivo werkte al op het gemeentehuis en dit was een zeer welkome uitdaging. Inzetten waar beesten en dieren bij betrokken zijn, dat zijn de inzetten die Ivo  zijn bijgebleven. Hij vindt het mooi dat hij op deze manier zijn steentje kan bijdragen. Of het nu het bevrijden van een vogeltje is dat in een draad vast zit of een kat uit de boom halen, en ja die katten wanneer je er bijna bij bent, bedenken ze altijd dat ze nog een stukje hoger kunnen klimmen. Naast de manschapwerkzaamheden is Ivo ook veel te vinden op de hoogwerker, dat is echt Ivo zijn voertuig. Ivo, op naar de volgende 12,5 jaar! En hartelijke dank voor je aanwezigheid / goede humeur / inzet over de afgelopen 12,5 jaar!

Lars Lenssen – 12,5 jaar bij de brandweer

Lars mocht op 1 maart ook zijn 12,5 jarig jublieum vieren. Dat Lars van vele markten thuis is laat het feit zien dat hij bijna alle mogelijke functies heeft gedaan, en trouwens ook nog steeds doet. Vlak nadat hij zijn aanstelling heeft gekregen is Lars begonnen als stoker; 12,5 jaar geleden mocht er nog met hout gestookt worden in het oefengebouw. Na een aantal jaren als manschap te hebben gedraaid, heeft Lars de opleiding op de hoogwerker gedaan, en nu is hij van vaste waarde in de chauffeursgroep waar hij haarfijn alle voertuigen weet te bedienen onder alle omstandigheden. De inzet die Lars het meeste is bijgebleven is brand aan de Molenstraat nieuwjaarsnacht, jaren geleden. Door het goede werken van Lars van binnen uit, dus door een kleine opening naar de zolder waar ongeveer de hele boel in lichterlaaie stond, was de brand bijna onder controle. Helaas heeft het harde werken niet het gewenste resultaat gehad. Lars, ook jij dank je wel voor de afgelopen 12,5 jaar, en we gaan voor de volgende 12,5 jaar!