Parkeerders bij brandweer op de bon of auto weggesleept

De jaarlijkse oude ambachtenmarkt in de Kerkebuurt heeft een aantal automobilisten meer gekost dan ze hadden willen uitgeven. Zij vonden voor foutparkeren op het terrein van de hoofdpost van de brandweer aan de Lange Brinkweg een bon achter de ruitenwisser. Die categorie had dan nog enig geluk, in tegenstelling tot degenen die terugkwamen en ontdekten dat hun auto er niet meer stond. Zij moesten die elders ophalen omdat hij was weggesleept, waarvoor ze ook nog eens extra sleepkosten moesten betalen.

De ambachtenmarkt trok zoals elk jaar weer tienduizenden bezoekers. Het lijkt erop dat steeds meer bezoekers met de auto komen. De parkeerruimtes in de omgeving zijn ’s morgens vroeg al bezet. Voor de bezoekers die later komen, betekent dat een eindje lopen. Toch proberen ze zo dicht mogelijk bij de markt te parkeren, ook al is het vanaf het terrein van de brandweer nog een flink eind lopen. Het verbodsbord wordt dan massaal genegeerd.

Donderdag was het zelfs zo vol, dat de hoogwerker en het haakarmvoertuig de hoofdpost niet uit zouden kunnen als er een melding zou zijn. Een bluswagen die op de melding van wateroverlast moest uitrukken, kon met moeite tussen de geparkeerde auto’s door manoeuvreren.

Het was voor de politie en de bijzondere opsporingsambtenaren ondoenlijk om alle foutparkeerders een bon te geven, maar een aantal bezoekers kwam toch niet zonder bekeuring weg of moest de weggesleepte auto ophalen.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers