Olie op het vuur: keukenbrand

Na een eerste bluspoging door een van de bewoners heeft de brandweer zaterdagavond met een handblusser uitbreiding van een keukenbrand kunnen voorkomen. Die ontstond omstreeks 19:40 uur in een éénhoog portiekwoning aan de Simon Stevinlaan. Omwonenden ontdekten de brand toen zij rook uit de woning zagen komen en waarschuwden de bewoners en de brandweer.

Een pan met olie op het vuur had vlam gevaat. De bewoonster probeerde het vuur te doven door het af te dekken, maar dat was niet afdoende. De brandweer maakte de klus af. Toen deze arriveerde met twee bluswagens en de hoogwerker stonden de bewoners al buiten. Zij hadden rook ingeademd en werden nagekeken door ambulancepersoneel. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

De brandweer bluste het vuur en zette de pan buiten. Daarna werd de woning geventileerd. De schade bleef beperkt tot een deel van de keuken. De brandweer heeft tenslotte nog gemeten of het verantwoord was dat de bewoners naar de flat terugkeerden, maar er was geen sprake meer van een ongezonde situatie. De Stichting Salvage die hulp biedt namens de brandverzekeraars werd ingeschakeld om de bewoners bij te staan bij de afwikkeling van de schade.

De brand trok veel bekijks.

 

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers