Na tak complete boom weggezaagd

Het leek zaterdagmiddag een eenvoudige klus voor de brandweer: het weghalen van een afgescheurde boomtak die voor een deel aan de stam was blijven hangen en voor een deel op de grond lag. Bij een inspectie bleek echter dat de boom helemaal verrot was. Daarom werd besloten hem compleet om te zagen. Daarvoor werd de hoogwerker ingezet.

De boom stond op een speelveldje achter de Open Hof aan de Dalweg. Vermoedelijk was een windvlaag de oorzaak van het scheuren van de tak. Deze leverde gevaar op voor spelende kinderen. Daarom werd de brandweer ingeschakeld.

Die kwam al snel tot de conclusie dat enkel het weghalen van de tak onvoldoende was om de veiligheid te garanderen, ook van langsrijdende fietsers want een deel van de kruin hing over het fietspad.

Bij z’n val was een deel van de gescheurde tak op het dak van het kerkgebouw gevallen, maar zowel de brandweer als de beheerder stelden geen schade vast. Eerst werden de zijtakken uit de kruin verwijderd, vervolgens de zware takken en ten slotte de complete stam. Daarbij bleek dat deze totaal verrot was en een volgende storm mogelijk niet had overleefd.

Nadat de brandweer de restanten enigszins kort had gezaagd en aan de kant had gelegd, konden de wagens terug naar de kazernes.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers