Lekkende dieseltank oorzaak verkeershinder

De hulp van de brandweer werd maandagmorgen ingeroepen voor een lekkende dieseltank van een vrachtwagen met oplegger die gedeeltelijk de Soesterbergsestraat blokkeerde en in de spits oorzaak was van verkeershinder. Daardoor kon het verkeer maar van één rijbaan gebruikmaken. De brandweer strooide absorberende korrels op de weg en slaagde erin het gat in de dieseltank provisorisch te dichten en zo verder lekken tegen te houden.

De chauffeur van een bedrijf uit Eindhoven werd ter hoogte van de inrit van recreatiepark Het Bossch door een fietsster erop attent gemaakt dat er iets niet in orde was. Bij eerste onderzoek vermoedde hij dat er sprake was van een lekke band, maar er bleek diesel uit de tank te lekken. De chauffeur besloot niet verder te rijden. Hij brak de manoeuvre af, achteruitrijdend de Soesterbergsestraat op na een levering bij Het Bossch, om verspreiding over het wegdek en het fiets- en voetpad te voorkomen. Omdat de cabine nog over het fiets- en voetpad stond en de oplegger dwars op de weg, moest de politie het verkeer regelen om een zo vlot mogelijke doorstroming te garanderen.

De brandweer ving eerst de wegstromende diesel in bakken op,  strooide absorberende korrels op de weg en slaagde er  in door gebruik van kit en tape ook het wegstromen van de diesel in te dammen. Toen het lek provisorisch was gedicht, kon de vrachtwagen op eigen kracht fiets- en voetpad op rijden in afwachting van de komst van personeel van een garagebedrijf. Dit nam verdere maatregelen, waarna de vrachtwagen op eigen kracht voor reparatie naar een bedrijf kon.

Het is niet bekend hoe het lek in de tank is ontstaan. De chauffeur vermoedde dat een collega die eerder met de wagen had gereden iets heeft geraakt zonder dit gemerkt te hebben. Waarom het dan pas in Soest aan het licht kwam, is niet duidelijk.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers