Kat werkt zichzelf klem en wordt door brandweer gered

Kat werkt zichzelf klem en wordt door brandweer gered

Een kat maakte zaterdagmiddag gebruik van de afwezigheid van z’n baasjes die een fietstocht waren gaan maken door een ontsnappingspoging te ondernemen uit de flatwoning aan de Veenbesstraat. Dat liep niet goed af: hij slaagde er weliswaar in zich door het nauwe gaatje van het gedeeltelijk openstaande raam te wurmen, maar kwam vast te zitten en kon geen kant meer op.

Buurtbewoners zagen het dier op vierhoog wanhopig spartelen in een poging zichzelf te bevrijden. Dat leek aanvankelijk te lukken, maar liep toch op niets uit. Daarom besloot men de brandweer in te schakelen om het uit z’n benarde positie te bevrijden. Met inzet van de hoogwerker kon de kat onder luid applaus van de buurtbewoners door een brandweerman worden losgehaald en in een deken worden opgevangen en naar beneden gebracht.

Daar werd het dier voor controle aan de medewerkers van de dierenambulance overgedragen. Op het oog leek het geen nadelige gevolgen te hebben opgelopen van de hachelijke positie waarin het geruime tijd had moeten doorbrengen.

Het dier kon na terugkomst van de bewoners aan hen worden teruggegeven.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers