Honderdjarige komt om bij woningbrand

Bij een nachtelijk brand in een woning op de tweede verdieping van de servicewoningen in de Oranjeparkflat is een vrouw van 100 jaar om het leven gekomen. De brand was zo hevig, dat de brandweer pas twee uur na de melding het sein ,brand meester’ kon geven. Veel woningen moesten worden ontruimd. De bewoners werden opgevangen in het restaurant op de begande grond.

De volgende uitruk betrof een loos alarm. Op de melding van een gaslucht rukte de brandwee met twee wagens uit naar de Zonnedauw. De bewoners van een hoekwoning vertrouwden het niet toen zij een lucht roken die deed denken aan een gaslekkage.

De brandweer verrichtte metingen, maar die leverden geen resultaat op in die zin dat er een lekkage dan wel een gaslucht werd vastgesteld. Onverrichter zake kon de brandweer terug naar de kazernes. Gedurende de inzet was de Zonnedauw voor het verkeer gestremd.

De oorzaak van de brand die zondagnacht om 03:30 uur op de parkeerplaats van de Speenkruidstraat een scooter verwoestte is niet bekend. Toen de brandweer aankwam, stond hij al volledig in lichterlaaie. Met één straal werd het vuur gedoofd.

Er stond nog een scooter in de buurt die beschadigd was. Het vermoeden bestaat dat beide scooters met elkaar te maken hadden. Ze waren allebei voorzien van een kenteken. Aan de hand daarvan stelt de politie een onderzoek in naar de eigenaren. De politie heeft ervoor gezorgd dat beide voertuigen zijn afgevoerd.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers