Carport door brand verwoest, schuur behouden

Tijdens afwezigheid van de bewoners is zaterdagavond door onbekende oorzaak brand ontstaan in de carport bij een woning aan de Willem de Zwijgerlaan. De carport ging verloren, maar de brandweer kon voorkomen dat een aangrenzende schuur ook een prooi van de vlammen werd. De schade hieraan bleef dan ook beperkt.

De brand werd omstreeks 20:00 uur gemeld. De brandweer rukte met drie wagens uit en werd bij aankomst geconfronteerd met een uitslaande brand. De eerste inzet was gericht op het voorkomen van overslaan van de vlammen naar de schuur. Met inzet van drie stralen kon het vuur in de carport in korte tijd worden geblust met behoud van de schuur.

Dat de brand een flinke omvang had was mede een gevolg van de hoeveelheid hout die in de carport was opgeslagen. Daardoor was de brandweer nog geruime tijd bezig met nablussen. Er was sprake van veel rookontwikkeling, waardoor de brandweerlieden ademlucht moesten gebruiken.

BRAND IN CV-KKETEL

Zondagmorgen werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een appartementencomplex aan de Disselboom. Bewoners waren door de rookmelder op de brand attent gemaakt. Het bleek dat de motor van de cv-ketel op de begane grond vlam had gevat. Door direct het gas uit te draaien, konden de bewoners erger voorkomen, zodat er voor de brandweer weinig meer te doen was. Enkele bewoners werden door ambulancemedewerkers nagekeken omdat ze rook hadden binnengekregen, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Een medewerker van de stichting Salvage nam de nodige maatregelen om de schade te laten herstellen.

 

Foto’s Nicky Gommers

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers