Grote natuurbrand in de Korte Duinen

In het bos- en duingebied van De Korte Duinen in de nabijheid van de Maarschalkersteeg woedde donderdagmiddag een grote natuurbrand. Pas uren na de melding kon de brandweer het sein brand meester geven. De brandweer is nog tot ongeveer 20.00 uur aan het nablussen geweest.

Er werden ongeveer zestig brandweerlieden ingezet, met zo’n twintig voertuigen van korpsen uit de hele regio. Uiteindelijk is drie tot vier hectare bos verbrand. Over de oorzaak is nog niets bekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten, temeer omdat enkele dagen eerder in hetzelfde gebied ook al op onverklaarbare wijze een kleinere brand was ontstaan.

Het ging donderdag om een flinke natuurbrand van enkele honderden meters, meldde de Veiligheidsregio Utrecht. De brandweer splitste het gebied in twee delen opgesplitst om vanuit beide flanken te blussen en zo de brand onder controle te krijgen. De brandweer vroeg publiek en pers om niet naar het gebied te komen om de hulpdiensten zo de ruimte te geven.

De rookwolken waren van grote afstand te zien. Omdat in het gebied geen watervoorziening is, heeft de brandweer ook watercontainerwagens ingezet om en constante aanvoer van water te garanderen..

Foto’s Nicky Gommers

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers