Felicitaties voor 12,5 jarig jubileum van Louis

Felicitaties voor 12,5 jarig jubileum van Louis

1 Maart 2020 was de dag dat Louis al 12,5 jaar bij de brandweer in Soest in dienst was. Hier moet natuurlijk een lekker taartje op gegeten worden. Dat alleen al was een uitdaging, want Louis was met zijn familie op wintersport in Oostenrijk (geen Italië). Gelukkig was mede bestuurslid Edgar daar ook, dus konden we Louis op zijn dag verrassen. Een verassing die hij niet zag aankomen, maar die wel zeer welkom was. Louis had aan het begin van de vakantie nog aan Edgar gevraagd: “Wanneer zit ik 12,5 jaar bij de brandweer? Dat is toch ook ergens binnenkort?” Dit werd vakkundig afgewimpeld met de mededeling dat dit hem nog niet ter ore was gekomen, dus dat het dan ook wel niet zo zou zijn.

Op de vraag welke incidenten Louis zijn bijgebleven, kwam en stroom aan herinneringen op gang. De brand in de Kerkstraat op nieuwjaarsdag. Louis zat in de eerste TS met maatje Herco om daarna samen in de kap de brand van binnen te bestrijden. De inmiddels gearriveerde rietenkap brandbestrijders hadden die memo echter even gemist. Op luttele afstand van Louis werd zonder pardon een rietenkap stoel door het rieten dak heen gedrukt. Op zich best een aparte gewaarwording. Je komt om een brand te bestrijden, maar je wordt aangevallen door de ijzeren pinnen van een rietenkap stoel. Dat iemand in de korf (geen brandweer Soest uiteraard) een beetje enthousiast was met de blussing, leverde Louis een compleet doorweek pak op. Het water stroomde zijn  laarzen uit.

Ook de inzet in Bergen, waarbij ze om 21.00 zijn vertrokken en de volgende dag om 13.00 pas weer terug in Soest waren, is een inzet die hem is bijgebleven. En hoe kan die auto midden in de duinen gekomen zijn? Dat hij was uitgebrand maakte hem niet zoveel uit, de vraag hoe hij daar was gekomen des temeer.

Uiteraard maakten we ook de grappige momenten met Louis mee. Denk aan het vergeten van een helm als je je ademlucht wil aankoppelen…

Louis is 12,5 jaar geleden begonnen bij de brandweer van het UMC. Daar heeft hij de opleiding brandwacht behaald om vervolgens in Soest de opleiding brandwacht eerste klas te doen. Wat kenmerkend aan Louis is, is dat hij de datum van zijn 12,5 jarig jubileum niet precies weet. Maar dat hij wel precies weet dat hij 12,5 jaar geleden in augustus al in de opleiding zat, maar pas in september op papier is begonnen.
Op naar de volgende 12,5 jaar Louis!