Dubbele wegafsluiting door gaslek

Een niet goed geplaatst opzetstuk op de splitsing van een gasleiding langs de Noorderweg in Soest was de oorzaak van de lekkage waarvoor de brandweer maandagmiddag door een buurtbewoner werd gealarmeerd. Hij had al enige tijd een gaslucht geroken. Toen die sterker werd, besloot hij de brandweer te bellen.

SOEST Noorderweg -- ~ 7 december 2015 ~ 015

In afwachting van de komst van monteurs van energiebedrijf Stedin spoorde de brandweer het lek op door metingen te verrichten en door ruim sop te gieten op de plek waar het lek werd vermoed. De locatie van het lek kon zodoende nauwkeurig worden vastgesteld doordat er door de gasdruk belletjes omhoog kwamen. De brandweer verwijderde enkele tegels van het pad langs de weg en groef een gat, zodat de medewerkers van Stedin niets anders meer hoefden te doen dan het opzetstuk op de juiste manier te monteren. Daarmee was het gevaar geweken.

SOEST Noorderweg -- ~ 7 december 2015 ~ 028

Voor het verkeer betekende het extra manoeuvreren omdat het gedeelte van de Noorderweg tussen de Stadhouderslaan en de Noorderweg en de Ir. Menkolaan in verband met wegwerkzaamheden is afgesloten. Door het gaslek kwam daar gedurende de werkzaamheden om het gaslek te dichten bovendien het gedeelte tussen de Dr. de Voslaan en de Dr. Rupertlaan bij.