Container met bouwafval in brand

De brandweer heeft zaterdagochtend in alle vroegte de handen vol gehad aan het blussen van een brand in een met bouwafval gevulde container. Die stond op de oprit van een woning aan de Mariastraat. Eerder, op 26 november, was in deze straat een afvalbak in brand gestoken en op hetzelfde moment stond toen ook een kliko aan de nabijgelegen Koninginnelaan in brand. In alle gevallen is met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid sprake van brandstichting.

IMG-20151206-WA0004

De container stond ver genoeg van de woning af waardoor er nauwelijks kans was dat de vlammen daarop zouden overslaan, maar wel zo dichtbij een auto van de buren dat deze door de hitte beschadigd raakte voordat de eigenaar hem naar een veilige plek kon verplaatsen.
De brandweer werd om 04:00 uur gealarmeerd en werd bij aankomst geconfronteerd met metershoge vlammen en een flinke rookontwikkeling. Er werden direct twee stralen ingezet. Het duurde geruime tijd voordat het vuur grotendeels was gedoofd. Omdat het telkens weer oplaaide, besloot de brandweer de inhoud van de container op de oprit te deponeren. Om 05:45 was de brandweer terug op de kazerne.

In de loop van de zaterdagmorgen hebben de bewoners de rommel op de oprit zelf opgeruimd.