Druk weekend met verschillende meldingen

Druk weekend met verschillende meldingen

Voor de brandweer was het een druk weekend met uitrukken na afwisselende meldingen. De meeste tijd vergden de maatregelen ter bestrijding van wateroverlast op het Weteringpad.

Bij aankomst bleek de weg blank te staan door water dat uit een gesprongen waterleiding uit de grond kwam Er was een behoorlijke uitstroom waardoor zand onder het wegdek wegspoelde. Nadat de weg was afgezet werd waterbedrijf Vitens ingeschakeld voor het herstel van de leiding. Intussen opende de brandweer straatputdeksels om het water sneller te laten wegstromen.

Omwonenden en de eigenaar van het garagebedrijf  werden gewekt en gevraagd auto’s weg te halen om te voorkomen dat ze in sinkholes zouden verdwijnen. Dat lukte op tijd. Overigens was het dit jaar al de derde keer dat door het springen van de waterleiding overlast voor de buurt ontstond.

Op de Vermeerlaan was brand ontstaan in een ondergrondse vuilcontainer. De brandweer zette de inhoud onder water.

Op de Steenhoffstraat was sprake van stankhinder. De vermoedelijke oorzaak was het lozen van thinner in de w.c.

Op de Draailier ging een koolmonoxidemelder af in een woning. De brandweer verrichtte metingen en stelde vast dat er geen sprake was van een gevaarlijke situatie. De bewoners kregen het advies de batterijen te vervangen.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers