Dakbrand na werken met brander

Ze hadden vrijdagmiddag wel een brandlucht geroken, bewoners van het Claroenstekerpad, maar waren in de veronderstelling dat dit kwam door een barbecue in de buurt. Totdat ze door een overbuurvrouw werden gewaarschuwd dat het dak van hun woning in brand stond.

Hoewel er sprake was van veel vlammen, slaagde de bewoner erin met een straal op de waterleiding het vuur te blussen voordat de brandweer er was. Op weg met de slang in de hand zag hij nog kans een gasfles uit de garage mee naar buiten te nemen.

Dat hij het vuur had uitgekregen, betekende niet dat er voor de brandweer geen werk meer te doen was, want een deel van het dak aan de voorgevel moest worden gesloopt omdat er nog smeulresten zichtbaar waren. Daarvoor werden breekijzers en een zaag gebruikt.

De brand was vermoedelijk een gevolg van werkzaamheden eerder op de dag. Een aannemer had met een brander aan het dak gewerkt voor het aanbrengen van een nieuwe dakgoot. Waarschijnlijk is daarbij isolatiemateriaal gaan smeulen. De brandweer heeft met een straal nogminimaal water gebruikt om er zeker van te zijn dat er niets meer smeulde en er geen gevaar meer was op oplaaien van het vuur, wat door de warmtebeeldcamera werd bevestigd.

De afhandeling van de schade werd in handen gegeven van de Stichting Salvage, een dienstverlenende organisatie namens de brandverzekeraars die gedupeerden persoonlijke hulp biedt en schadebeperkende maatregelen treft.

De brand, waarvoor de brandweer met drie wagens was uitgerukt, trok veel bekijks. Het doorgaand verkeer op het Claroenstekerpad was gedurende de inzet van de brandweer gestremd.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers