Dakbrand bij hoveniersbedrijf

Een brand in het kantoor en de opslagruimte van het hoveniersbedrijf De Gooische Tuinstudent aan de Dorresteinweg heeft zaterdagmiddag grote schade veroorzaakt. De brandweer, die het vuur met behulp van twee stralen bestreed, moest een deel van het platte dak wegzagen om er zeker van te zijn dat het smeulende vuur zich niet verder door had verspreid.

Dorresteinweg -- ~  21 november  2015 ~ 022

 

De brand werd door een personeelslid ontdekt toen hij op de zaak kwam en rook uit het dak zag komen. Hij alarmeerde de brandweer, die op de melding van schoorsteenbrand met twee bluswagens en de hoogwerker uitrukte. Voor het bestrijden van de brand werden twee stralen afgerold.

Dorresteinweg -- ~  21 november  2015 ~ 058

 

De bevelvoerders besloten de ene ploeg beneden in te zetten en de andere op het dak. Al snel was duidelijk dat de brand die in de keuken was ontstaan in het houtwerk boven de houtkachel. De oorzaak was waarschijnlijk aantasting van het houtwerk door jarenlange verhitting.

Dorresteinweg -- ~  21 november  2015 ~ 103

 

De brandweer haalde voor de zekerheid de opslagruimte met daarin enkele gasflessen en elektrisch tuingereedschap leeg. Uit het kantoor werd belangrijke administratie in veiligheid gebracht. Na enig breekwerk in het gebouw zelf kon de brandweer na drie kwartier het sein ‘brand meester’geven. De opruimingswerkzaamheden duurden daarna nog geruime tijd.

 

Dorresteinweg -- ~  21 november  2015 ~ 116