Brandweer roept hulp in van kraan bij hooibroei

Brandweer roept hulp in van kraan bij hooibroei

Zondagmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor hooibroei. Bij het voederen van pony’s ontdekten de eigenaren rookontwikkeling op het aangrenzende weiland. Die bleek afkomstig te zijn uit een hoeveelheid hooi. Deze was op een kleine oppervlakte over het weiland op de hoek Verlengde Talmalaan-Beukenlaan verspreid.

De voorraad was echter zo groot, dat het voor de brandweer onbegonnen werk was om met grepen het hooi uit elkaar te halen. Dat moest wel gebeurden gezien de temperatuur binnen het hooi.

Omdat er geen vuur zichtbaar was, werd echter geen water aangevoerd. In plaats daarvan werd gevraagd om hulp van een lepelkraan. Hiermee werd de berg uit elkaar gehaald en verder verspreid. De verwachting was dat de regen de rest zou doen.

Het bleek dat het hooi al eerder had gebroeid. Het was oorspronkelijk in balen geperst. Zaterdagavond bleek er broei in te zijn. Daarom werden de balen naar het weiland aan de Verlengde Talmalaan gebracht en daar uit elkaar gehaald. Dat bleek dus niet voldoende te zijn gebeurd.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers