Brandweer reinigt wegdek na lekkage auto’s

Naast andere hulpdiensten moest de brandweer er vrijdagmiddag aan te pas komen na een aanrijding op de Koningsweg tussen een vrachtauto en een SUV. Uit beide auto’s lekte zowel koelvloeistof als olie, wat een glad wegdek tot gevolg had. Samen met provinciale medewerkers die absorberende korrels strooiden, zorgde de brandweer ervoor dat het wegdek gereinigd werd en ert geen slipgevaar voor vooral motorrijders meer bestond.

De aanrijding gebeurde doordat de chauffeur van een vuilnisauto op de Belvédèreweg geen voorrang verleende aan de bestuurder van de SUV op de Koningsweg. Door de aanrijding lekte de SUV koelvloeistof en de vrachtwagen olie. Daardoor werd het wegdek spekglad, reden om de brandweer in te schakelen. Die stond een langdurige klus te wachten.

De brandweer gebruikte eerst een reinigingsmiddel en zand om de ergste lekkages in te dammen. Ook provinciale medewerkers schoten te hulp met absorberende korrels. Nadat deze waren opgezogen, kon de brandweer met ontvetter het wegdek schoonmaken en vervolgens schoonspuiten. Ten slotte kwam een zoab-wagen de weg verder droogmaken, zodat er geen slipgevaar meer was voor het verkeer.

Gedurende de inzet van de hulpdiensten moest het verkeer om de plaats van het ongeval worden geleid, wat tot vertragingen leidde. Na ruim twee uur kon het verkeer weer ongehinderd door. De betrokken bestuurders werden nog gecontroleerd door ambulancepersoneel maar waren met de schrik vrijgekomen.

LOSSE TAK Zaterdagnacht werd de brandweer gewaarschuwd voor een gevaarlijke situatie op de Wieksloterweg Oostzijde. Daar was een zware tak op straat gevallen. Een buurtbewoner leidde het verkeer om de tak heen, waarna de brandweer deze met mankracht in de berm schoof. Daarmee was de klus geklaard en kon men retour naar de nevenpost Raadhuisplein.

 

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers