Brandweer redt vos uit bassin

Brandweer redt vos uit bassin

Een niet alledaagse inzet van brandweer Soesterberg zondagmiddag: het redden van een vos uit het waterbassin van recyclingbedrijf Renewi aan de Verlengde Tempellaan. Hoe het dier op het afgesloten terrein in het  bassin is terechtgekomen, is een raadsel.

Voorbijgangers zagen het dier dat op een vastliggend vlot liggen. Zij waarschuwden de dierenambulance. De medewerker kon echter niet het terrein op komen. Was dat wel gelukt, dan was de vos ook niet bereikbaar vanaf de steile, gladde kant van het bassin.

Daarom werd de hulp van de brandweer gevraagd. Nadat deze met ladders over het hek was geklommen, werd een poging gedaan het vlot met de vos naar de kant te trekken. Dat lukte niet omdat het vlot vastligt. Op een gegeven moment sprong de vos zelf in het water. Uiteindelijk zwem hij naar een hoek waar een brandweerman met een katachtige sprong hem bij de staart kon grijpen. Ondanks het verzet van het dier wist hij het in bedwang te houden totdat het in een vangnet aan de dierenambulance kon worden overgegeven.

De vos was onderkoeld en werd eerst in de ambulance opgewarmd. Daarna werd het voor controle naar een dierenarts gebracht.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers